Perhe - Lifestyle - Koti

IDEOITA PIENEN TYTÖN KASTELAHJAKSI

| On
lauantaina, lokakuuta 14, 2017
Ristiäiset tai nimiäiset ovat varmasti yksi elämän tärkeimmistä kohokohdista. Pieni ihmisen alku ei ole enää pelkästään vauva, vaavi, nuppu, nöppönen tai miksi ikinä häntä onkaan kutsuttu. Pieni saa nimen, jota kantaa koko loppuelämänsä ajan. Meidän tyttäremme ristiäisistä on vierähtänyt aikaa jo tovi, mutta ajattelin esitellä teille muutaman lahjan, joita hän sai tuona lämpimänä kesäkuun juhlapäivänä. Kummit, isovanhemmat ja muut läheisemme muistivat pientä tyttöämme ihanilla lahjoilla ja ajattelin, että näistä voisi olla muillekin apua ideointiin, mikäli kastelahjan pohdinta on ajankohtainen.


GEORG JENSEN Miniphant -säästölipas

Tämä suloinen säästölipas kerää ylimääräiset kolikot talteen pienokaisen tilipussia kartuttamaan. Säästölippaan ulkonäkö miellyttää myös äidin sisustussilmää ja tämä onkin kiva laittaa lastenhuoneeseen näkyvälle paikalle esille. Näitä saa esimerkiksi Stockmannilta ja Finnish Design Shopista.

ENSIKENGÄT

Meidän Omppu sai isovanhemmiltaan lahjaksi isänsä ensimmäiset kengät. Mikä ihana jatkumo sukupolvelta toiselle. Me olemme ostaneet itse myös tänä kesänä ristiäislahjaksi pienelle tyttövauvalle suloiset vaaleanpunaiset Converset ja näitä ensitossuja löytyy niin laaja valikoima esimerkiksi Zalandolta, että tekisi mieli kotiuttaa niistä vielä omalle tytöllekin useammat kuin yhdet.

KALEVALA KORU Siivet -riipus

"Siipien suojassa on turvallista kulkea. Lapselle enkelin siipien suojelu on erityisen tärkeää. Pienokaiselle koru toivottaa hyvää matkaa sekä muistuttaa aina, kuinka ainutlaatuinen hän on. Siipien voima kannattelee elämän kaikissa vaiheissa. Iloissa, suruissa ja elämän suurissa muutoksissa Siivet-sarjan herkät korut antavat turvaa ja onnea." (Kalevala Koru)

Tähän ei varmastikaan tarvitse lisätä mitään. Niin kaunis ajatus ja saa ainakin tämän äidin silmäkulmat kostumaan. Näitä hopeisia riipuksia on saatavilla kahdessa eri mitassa (38m ja 45cm), joten Siivet voivat kulkea tyttären lisäksi myös esimerkiksi äidin kaulassa.

KASTEHELMET

Kauniit valkoiset helmet ovat myös ihana muisto kastepäivästä. Helmet ovat Piramin aitoja makeanveden helmiä ja mukana tulevan jatkopalan avulla helminauhan saa pidennettyä aina kantajalleen sopivaksi. Niin niistä on iloa myös lapsen kasvaessa aikuiseksi. Kastelahjana saadut helmet voivat olla mukana elämän muissakin tärkeissä juhlapäivissä ja itse ainakin liikutun jälleen ajatuksesta, että nämä puetaan päälle myös esimerkiksi hääpäivänä joskus tulevaisuudessa. Tätä samaa helminauhaa on saatavilla myös rannekoruna.

VAUVAKIRJA 

Lapsen syntymän jälkeen tulee omaa vauvakirjaa selailtua varmasti useammin kuin koskaan aikaisemmin elämässä. Sen kulmat ovat ehkä jo hieman rypistyneet ja väri ei ole enää niin raikas kuin 30 vuotta sitten, mutta sisältö sitäkin arvokkaampi. Milloin minulle puhkesivatkaan hampaat, mikä oli se ensimmäinen sana ja koska nousin ensimmäisen kerran seisomaan tukea vasten. Vauvakirjaan on ihana tallettaa muistot ja tärkeät kohokohdat ainakin ensimmäisen elinvuoden ajalta ja antaa kirja sitten taas perinteen mukaan eteenpäin, mikäli esikoisemme joskus elämässään tulee äidiksi. Ja toki hän saa sen muutenkin <3 





Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti