Perhe - Lifestyle - Koti

PIKKUNEIDIN VAATEKAAPISSA

| On
maanantaina, marraskuuta 13, 2017

Lastenvaateviidakkoon on aika helppo eksyä. Valikoimaa löytyy valtavasti ja vasta esikoisen saaneena oli Vimmat, Molot ja Pompit aivan täysin uusi maailma meille. Meidän periaate lastenvaatetuksessa on tähän saakka ollut se, että ostetaan mahdollisimman vähän, mahdollisimman edullisesti. Otimme ennen Ompun syntymää äitiyspakkauksen ja vaikka sen kaikki kuosit ja värit eivät ehkä omaa silmää oikein miellyttäneetkään, niin onhan se silti todella hieno asia, että tällainen avustus meillä Suomessa on saatavilla. Monet bodyt ja haalarit sieltä ovat kuitenkin tulleet käyttöön myös meillä ja niiden avulla ollaan varmasti säästetty pitkä penni. Ensimmäisenä vuotena kasvu on niin hurjaa, että tuntuisi melkein vääryydeltä laittaa ihaniin merkkivaatteisiin iso kasa rahaa, kun käyttökerrat on laskettavissa oikeasti kahden käden sormilla. Tähän asti olen siis vain haikaillut lettikuosien ja muiden perään ja jättänyt ne suosiolla tulevien vuosien hankinnoiksi. Äitiyspakkauksen vaatteiden lisäksi meidän neidin vaatekaapista löytyy mm. Lindexin, KappAhlin ja H&M:n vaatteita. Eikä meidän silti kyllä ole tarvinnut vaatteiden ulkonäöstä mielestäni tinkiä lainkaan. Ollaan myös saatu paljon vaatelahjoja ja ne ovatkin olleet meille aina oikein mieluisia. Muutamia hutiostoja tuli kyllä itse tehtyä ennen Ompun syntymää, kun ei vielä ollut käsitystä siitä, mikä on lapsen kanssa toimivaa ja mikä ei. Esimerkiksi 50cm tai 56cm bodyt, jotka saa avattua vain alaosasta jäi meillä käyttämättä ihan kokonaan. Kietaisubodyt sen sijaan kunniaan!
 

Itse haluan pukea tytön toki kauniisiin vaatteisiin, mutta mukavuus silti ennen kaikkea. Kauniita vaatteet ovat muuten nytkin, kun joka toisessa bodyssa on porkkanaa ja luumusosetta. Mitä pesu- tai tahranpoistoainetta te muuten suositte pienten ruokailijoiden vaatteisiin? Ruokalapusta huolimatta ohiosumia sattuu meillä päivittäin, kun ruokailua ollaan harjoiteltu vasta tovi. Tulevaisuudessa kun neidin kasvu tasaantuu, aion varmastikin panostaa laatuun enemmän kuin nyt vauvavuoden aikana. Olen maailman huonoin kirpputoreilija, mutta ehkä sieltä olisikin mahdollisuus tehdä hyviä löytöjä edullisesti. Joulupukin listalle päätyi kuitenkin jo tänä vuonna muutamat merkki-ihanuudet, joita tämä pihi äiti ei vain voinut vastustaa. Täytyykin olla kilttinä tässä loppuvuosi jos tontut tarkkailevat tuon puoli vuotiaan söpöläisen lisäksi myös perheen äitiä. Kuinka teillä lapset puetaan? Ja jos löytyy hyviä lastenvaatesuosituksia näin aloittelijalle niin otan enemmän kuin mielelläni vastaan. 

2 kommenttia on "PIKKUNEIDIN VAATEKAAPISSA"
  1. Sappisaippua taitaa tehota lähes kaikkeen :)
    Itse rrrakastan kirppiksiä, ja ihan muutamaa ale-ostosta lukuunottamatta on tähän mennessä kaksivuotiaan sekä vauvan kaikki tamineet ostettu käytettyinä, mutta hyväkuntoisina ja ihanina sellaisina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei täytyykin laittaa tuo sappisaippua ostoslistalle! :) ostatko muuten lastenvaatteita ihan perinteisiltä kirppiksiltä vai nettikirppareilta?

      Poista