Perhe - Lifestyle - Koti

LEMPPARIJUTUT MEIDÄN KOTONA

| On
torstaina, marraskuuta 02, 2017
Rakentamalla ja itse suunnittelemalla saa kotiin liittyvissä asioissa juuri sitä mitä haluaa, mutta aika harvoin valmiina löytää asuntoa, jossa kaikki miellyttää omaa silmää. Meillä on tämän nykyisen kodin kanssa käynyt kyllä aikamoinen tuuri, sillä asunto on täynnä ihania ja ennen kaikkea toimivia yksityiskohtia, eikä muutoksille olisi juurikaan tarvetta. Ainoa asia, mitä itse asumisessa kaipaamme lisää, on kodin neliöt tulevia vuosia ajatellen. Muuten tämä asunto palvelisi meitä aivan mainiosti varmasti vielä vuosikymmeniä eteenpäin. Muutamia lempparijuttuja meidän kodista kuitenkin löytyy, jotka ovat ehdottomasti ylitse muiden, ja joita haluamme hyödyntää myös tulevan kodin suunnittelussa. 

Suuret ikkunat olohuoneessa tuovat ihanasti valoa asuntoon. Uudessa kodissa näitä tulee olemaan itseasiassa vielä enemmän kuin tässä nykyisessä, sillä niitä hyödynnetään olohuoneen lisäksi myös muualla asunnossa. 

Vaalean harmaa laminaatti miellyttää myös kovasti omaa silmääni raikkaudellaan ja ajattomuudellaan. Vaaleisiin sävyihin on niin helppo rakentaa kaunis, toimiva ja moderni sisustus, josta itse pidän ainakin tällä hetkellä kovasti. Sisustukseen voi tuoda kaivattua särmää sopivilla huonekaluilla tai matoilla eli täältä vahva peukku asunnon vaaleille pintamateriaaleille. 

Liukuovikaapistot makuuhuoneissa ovat aivan huippu juttu! Meillä nämä kaapistot ovat ns. upotettuina, joten ne eivät vie ylimääräistä tilaa huoneista lainkaan. Liukuovina toimivat huurretun, maitomaisen lasin lisäksi peilit, ja uskon meidän valitsevan uuteen kotiimme aika samantyyliset ovet kuin nykyisetkin ovat. 

Huonekorkeus on meidän kotona normaalia korkeampi (2,8m) ja tästä pidän myös erityisesti. Korkeus tuo mukavasti tilantuntua asuntoon ja se avartaa myös esimerkiksi pieniä makuuhuoneita hyvin. Uusi kotimme tulee olemaan porrastettu, joten tätä huonekorkeutta tulee siellä olemaan reilusti, näillä näkymin jopa 3,2 metriin saakka.

Kodinhoitohuone on ehdoton ainakin näin lapsiperheen näkökulmasta katsottuna. Pyykkiä tulee päivittäin paljon ja on mukava, että nämä "huoltohommat" hoituvat siihen tarkoitetussa huoneessa eikä esimerkiksi kylppärissä. Pienen vauvan kanssa kodinhoitohuoneesta on löytynyt myös erinomainen paikka hoitopöydälle. Tämä ei kyllä itseasiassa päde enää näin puolivuotiaan vauhtihirmun kohdalla, jonka lempipuuhaa on kääntyminen ja hoitopöydältä karkaaminen.


Uuteen kotiin on niin mukava suunnitella juttuja, jotka olemme jo kokeneet asumisessa toimiviksi tai muuten vain mielestämme kauniiksi. Nämä lempparijutut tullaan kaikki näkemään myös tulevassa kodissamme ja uskon, että ne tulevatkin palvelemaan meidän perheen asumista hyvin, aina hamaan tulevaisuuteen saakka. Tai ainakin siihen saakka, kunnes tämän sisustusnaisihmisen mieli jonakin kauniina päivänä kokee muutoksen tuulen...

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti